Magneetafsluiters zijn waardevol voor bronwisseling en als calamiteitenafsluiter


Magneetafsluiters zijn waardevol voor bronwisseling en als calamiteitenafsluiter

Magneetafsluiters, ook vaak magneetkleppen genoemd, worden toegepast in leidingen voor industriële gassen. Ze worden onder andere gebruikt om op afstand leidingen af te sluiten of te openen en als regelafsluiter in een proces.

Magneetafsluiters zijn waardevol voor bronwisseling en als calamiteitenafsluiter

Magneetafsluiters, ook vaak magneetkleppen genoemd, worden toegepast in leidingen voor industriële gassen. Ze worden onder andere gebruikt om op afstand leidingen af te sluiten of te openen en als regelafsluiter in een proces.

Magneetafsluiters worden toegepast voor gassen die gebruikt worden in laboratoria, de medische sector, food en industrie, zoals:

  • Zuurstof
  • Waterstof
  • Stikstof
  • Koolzuur 
  • Helium
  • Propaan
  • Argon
  • Methaan 
  • Diverse gasmengsels

Toepassing bij brandbare gassen

Brandbare gassen worden vaak buiten het gebouw opgeslagen. Vervolgens wordt de druk door middel van een regelpaneel teruggebracht tot een gewenste waarde, waarmee het gas het gebouw binnen gaat. Vaak wordt bij binnenkomst in het gebouw een magneetafsluiter geplaatst, waarmee in geval van calamiteiten, de aanvoer van gas direct afgesloten kan worden.

Omdat magneetafsluiters direct de toevoer van gas blokkeren, worden ze veelvuldig in laboratoria toegepast. Daar wordt met verschillende brandbare, niet brandbare en brand bevorderende gassen gewerkt zoals: zuurstof, waterstof, stikstof, helium, propaan, argon, methaan en diverse gasmengsels. In grote laboratoria worden er vaak bij elke laboratoriumruimte magneetkleppen geplaatst, zodat bij calamiteiten direct de gastoevoer naar die sectie afgesloten kan worden. Daarbij wordt vaak voor de zekerheid, na afloop van een werkdag de gastoevoer per sectie afgesloten. 

Op afstand wisselen van leveringsbron

Met behulp van magneetafsluiters kunnen bronnen zoals een tank, gascilinder of compressor bij of af worden geschakeld. Met name in de gasvoorziening zoals bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, maakt men gebruik van deze kleppen om te schakelen tussen lege en volle zuurstof, lachgas, CO2 en persluchtbronnen. 

Magneetkleppen met vetvrij garantie

90% van onze geleverde magneetkleppen zijn olie en vetvrij. Deze zijn daardoor ook geschikt voor toepassing in de food, medische gassen, in combinatie met zuurstof en zuivere gassen. Om dit te kunnen garanderen, sturen wij regelmatig monsters naar laboratoria. Hier wordt onderzocht of de mate van vetvrijheid die de fabriek beloofd, inderdaad klopt. Onze vet vrij verklaringen zijn hierop gebaseerd.
Als er toch smeermiddelen nodig zijn, dan gebruiken we de juiste producten, waardoor de afsluiter nog steeds aan de gestelde norm voldoet.

Plug and play: veiligheid voor alles

Omdat wij het belangrijk vinden dat u de juiste magneetafsluiters installeert, vragen wij altijd aanvullende gegevens. Vervolgens combineren we desgewenst de benodigde leidingfittingen tot één geheel. Wij assembleren het dus in eigen huis. De klant krijgt een plug and play product, passend bij de locatie en het gebruik. Uiteraard kunnen wij ook alleen de onderdelen leveren. Wij hebben jarenlang ervaring met gassen, daarom zijn wij in staat om specialistische vragen te beantwoorden. Indien nodig in samenwerking met een leverancier.
Naast magneetkleppen voor gasvormige gassen, leveren wij magneetafsluiters voor cryogene gassen. Dit vraagt om een ander soort kleppen, maar samen met onze partners kunnen wij bijna altijd een passende oplossing bieden.

Voorkom gevaarlijke situaties

Wij zeggen het ook als we iets niet kunnen leveren, of als iets niet mogelijk is. Er kunnen namelijk gevaarlijke situaties ontstaan als er iets fout gedaan wordt. Denk daarbij aan hoge druk en het losschieten van verbindingen …. het onderdeel is dan sneller bij de auto, dan de monteur.
Het product dat wij leveren, voldoet aan de eisen die de klant eraan stelt.

De beste magneetafsluiter

Door af te stemmen op de vraag van de klant, te adviseren en maatwerk te leveren, zorgen wij ervoor dat de juiste magneetafsluitingen geleverd en gemonteerd worden. De meest gangbare modellen zijn snel leverbaar. Gebruik onze kennis, wij houden van een uitdaging en hebben de specifieke kennis in huis. Neem contact op voor vakkundig advies.Linkedin icoon
Vond u dit interessant? Deel hem online!
Boutjes

Plan een gesprek


Graag nemen wij ruim de tijd om met u te sparren over welke oplossingen het beste passen bij uw onderneming.

Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij u kunnen overtuigen over onze expertise en dat wij u beste oplossingen kunnen aanbieden.

Advies aanvragen
PD Gas Technology
menu sluit
sluiten

Bel mij terug verzoek

Een moment geduld alstublieft...

Bel mij terug