De implementatie van circulaire modellen in de industrie en gasapparatuur: de symbiose van efficiëntie en duurzaamheid


De implementatie van circulaire modellen in de industrie en gasapparatuur: de symbiose van efficiëntie en duurzaamheid

Handelsonderneming PD is als een baken in de wereld van gasapparatuur en industriële gassen. Zoals velen van u weten, zijn wij uw partner voor deskundig advies en het selecteren van de juiste materialen om uw doelen te bereiken. Maar we zijn meer dan alleen dat. In deze serie van vier blogs over de meest opvallende ontwikkelingen in de markt, nemen we u mee op een reis door de verschillende gebieden. Uw eerste bestemming? De implementatie van circulaire modellen.

Cruciale Ingrediënten voor Circulaire Modellen

In de wereld van circulaire modellen zijn er cruciale ingrediënten die samen een duurzaam ecosysteem vormen:

  1. Grondstoffen - Het is als het oneindig recyclen van water in de natuur. Materialen zoals staal, messing, kunststof en katoen moeten continu worden hergebruikt en zelfs geüpgraded, in plaats van verbruikt.
  2. Energie - De energiebronnen die nodig zijn voor de processen moeten zo duurzaam en circulair mogelijk zijn. Denk aan zonne- en windenergie als het brood en de boter van West-Europese duurzame energie, aangevuld met biogas.

Energie besparen en slim gebruiken 

Als een kameleon die zich aanpast aan zijn omgeving, passen bedrijven hun energieverbruik aan op basis van de beschikbaarheid van groene elektriciteit. Grote koelhuizen bijvoorbeeld, verlagen de temperatuur van hun bevroren goederen wanneer er een overschot aan elektriciteit is. Hierdoor hebben ze minder elektriciteit nodig tijdens piekuren. 

Naast elektriciteitsvraagstukken zijn er ook uitdagingen op het gebied van duurzame waterstof en biogas.

PD Handelsonderneming als technisch adviseur in uw projecten 

Bij tal van innovatieve projecten zijn wij betrokken als adviseur, technisch specialist en sparringpartner. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze betrokkenheid:

  1. De drukregeling van 600 bar naar 480 mbar, ontworpen als een stevige, veilige en gebruiksvriendelijke oplossing.
  2. Het verkleinen van laboratoriumschaal testopstellingen, zodat ze kunnen worden toegepast in praktijkgerichte omgevingen.
  3. Het identificeren van alle componenten die nodig zijn om een systeem stabiel en efficiënt te laten functioneren.

Vertrouwelijkheid, patenten en non-disclosure agreements

Net als een geheim agent werken we vaak onder strikte vertrouwelijkheid. We zijn trots op de kennis van onze specialisten en de projecten waaraan we deelnemen, en respecteren uiteraard de geheimhoudingsovereenkomsten met onze partners. Dit biedt spannende uitdagingen voor mensen met een passie voor techniek, oog voor detail en verantwoordelijkheidsgevoel, zonder de behoefte om in de schijnwerpers te staan.

Knowhow als Sleutel tot Succes

Succes in de industrie is als een orkest dat harmonieus samenwerkt, door expertise te combineren met praktische oplossingen om de gewenste resultaten te bereiken. Onze diepgaande kennis van gasapparatuur en installaties is de basis van ons succes. We werken samen met fabrikanten en innovatieve industrieën om duurzame, veilige en betrouwbare oplossingen te ontwikkelen. Zelfs bij zware en langdurige belastingen.

Onze technische werkplaats fungeert als laboratorium waar we onze expertise verder ontwikkelen. We testen gasapparatuur, voeren service uit en werken aan kennisontwikkeling om de best mogelijke oplossingen te bieden aan onze partners.

Een stukje geschiedenis

PD Handelsonderneming beschikt over ruim 40 jaar ervaring op het gebied van gastechnieken. Jaap Pors, de oprichter van het bedrijf in Nijmegen, heeft door zijn jarenlange expertise een solide fundament gelegd voor een schat aan vakbekwaamheid. Deze kennis is vervolgens door onze specialisten aanzienlijk uitgebreid. In combinatie met langdurige samenwerkingen met leveranciers en klanten, streven we altijd naar lange termijn oplossingen en service van topkwaliteit.

In de loop der jaren zijn we op alle essentiële vlakken gegroeid. Daarom is het hoog tijd voor een naam die past bij Handelsonderneming PD zoals het nu is, én zoals we de toekomst ingaan. Blijf deze blogserie volgen om de onthulling van onze nieuwe naam mee te maken… Nog even geduld!

Deskundig advies en de levering van gasapparatuur en gasappendages

Bent u betrokken bij innovatieve, circulaire systemen en heeft u te maken met uitdagende vraagstukken in combinatie met gas technieken? Weet dat u bij ons welkom bent voor deskundig advies en de levering van gasapparatuur en gasappendages die u helpt om uw doelen te bereiken in de circulaire industriële oplossingen en productieprocessen. Oftewel: De toekomst.


PS: Nog 3 weken voordat de nieuwe naam voor Handelsonderneming PD onthuld wordt. Om de tijd te overbruggen, nemen wij u in het volgende blog mee naar de toekomst van voedselproductie. Ga van de maatschappelijke ontwikkelingen naar het tegengaan van voedselverspilling en het circulair maken van de voedselketen…Linkedin icoon
Vond u dit interessant? Deel hem online!
Boutjes

Plan een gesprek


Graag nemen wij ruim de tijd om met u te sparren over welke oplossingen het beste passen bij uw onderneming.

Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij u kunnen overtuigen over onze expertise en dat wij u beste oplossingen kunnen aanbieden.

Advies aanvragen
PD Gas Technology
menu sluit
sluiten

Bel mij terug verzoek

Een moment geduld alstublieft...

Bel mij terug