Magneetventielen voor waterstof onder hoge druk, gebruik de juiste!


Magneetventielen voor waterstof onder hoge druk, gebruik de juiste!

Magneetventielen worden ook wel magneetkleppen genoemd. In de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor duurzame energie speelt waterstof een belangrijke rol. Hiermee stijgt de vraag naar magneetventielen die waterstof onder hoge druk kunnen verwerken. Dit vergt specifieke kennis en eisen. Voor lagere druk is de keus in magneetventielen ruimer, maar voor hoge druk is het lastig om goede magneetventielen te vinden. Waterstof wordt op steeds grotere schaal toegepast. Opslag van waterstof gebeurt veelal onder hoge druk. Ter voorkoming van lekkage en fouten, is het essentieel om de juiste magneetventielen toe te passen. 


Wat doet een magneetventiel?

Magneetkleppen worden gebruikt om de gas- of vloeistofstroom in een leiding te sluiten, te openen, te doseren, te verdelen of te mengen. Een magneetventiel, ook wel aangeduid als een elektrisch bediend ventiel, werkt met elektromagnetische kracht. Hierdoor zijn ze eenvoudig te programmeren en installeren in tal van toepassingen zoals: 

 • Chemie- en petrochemie
 • Laboratoria
 • Levensmiddelenindustrie 
 • Waterstof-systemen

Goede inventarisatie is van groot belang

Zoals bij alle gasappendages geldt, zijn de details belangrijk om een goed werkende installatie te garanderen. Een gedegen inventarisatie is van groot belang om ervoor te zorgen dat uw installatie goed functioneert en het maximale rendement behaald wordt. De kwaliteit van de installatie wordt immers altijd bepaald door de optelsom van de componenten. Eén verkeerd gekozen of kwalitatief slecht component kan het functioneren van de gehele installatie sterk beïnvloeden.

Daarom vragen wij u onder andere naar de volgende specificaties:

 • Het medium
 • De werkdruk (en eventueel het drukverschil)
 • Het aantal aansluitingen; 2 aansluitingen / 2 schakelstanden => 2/2 ventiel
                                                3 aansluitingen / 2 schakelstanden => 3/2 ventiel
 • De aansluiting; maatvoering van draad of flensaansluiting
 • De temperatuur van het medium en de omgevingstemperatuur
 • Het type systeem; open of gesloten
 • Het type bescherming; IP65 (stof- en spatwaterdicht) is standaard
                                            Atex explosieveiligheid

Waterstof toepassingen op grote- en op kleine schaal

Waterstof wordt met behulp van een brandstofcel omgezet in elektriciteit. Van Automotive en op Industriële schaal (de ontwikkeling van energiecentrales is in volle gang) tot huisgebruik. Neem bijvoorbeeld veegmachines. Ze werken nu al op elektriciteit, zodat ze zonder uitstoot binnen gebruikt kunnen worden. Deze machines worden nu omgebouwd naar waterstof. Vrijwel overal waar men over wil schakelen op schone energie, daar kan waterstof ingezet worden. Dit vergt specifieke materialen en diverse soorten magneetventielen. Met name bij de opslag van waterstof heb je magneetventielen nodig die bestand zijn tegen hoge druk. Vraag onze specialisten op het gebied van gassen om advies, zodat u in het gehele traject de juiste materialen toepast. 

Standaard magneetventiel of specifiek?

De fabrikant waar wij mee samenwerken: GSR Ventiltechnik, heeft een eigen research and development afdeling. Als het magneetventiel specifiek moet zijn, dan kunnen zij dit ontwikkelen. Daarnaast zijn drukventielen modulair te leveren, zodat ze geheel naar wens opgebouwd worden. Daarnaast is er een breed aanbod in  standaard magneetventielen voor waterstof, van lage- tot hoge druk. 

Neem voor vragen over gasappendages contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag, zodat u voor de volle 100% op uw gasinstallatie kan vertrouwen.

En stel uw vragen aan onze specialisten op 9, 10 en 11 mei aanstaande tijdens de World Hydrogen Exhibition in Rotterdam Ahoy. Wij staan op stand B14 van GSR Ventiltechnik.Linkedin icoon
Vond u dit interessant? Deel hem online!
Boutjes

Plan een gesprek


Graag nemen wij ruim de tijd om met u te sparren over welke oplossingen het beste passen bij uw onderneming.

Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij u kunnen overtuigen over onze expertise en dat wij u beste oplossingen kunnen aanbieden.

Advies aanvragen
PD Gas Technology
menu sluit
sluiten

Bel mij terug verzoek

Een moment geduld alstublieft...

Bel mij terug