Gasappendages: the devil is in the details, zéker bij industriële gas toepassingen


Gasappendages: the devil is in the details, zéker bij industriële gas toepassingen

Gasappendages, wie met gassen werkt weet hoe belangrijk élk onderdeel van de installatie is om de gewenste waardes te halen qua drukregeling en gaszuiverheid. De hele keten moet kloppen. Om deze betrouwbare kwaliteit voor elkaar te krijgen is er veel kennis en informatie nodig. U als bouwer van gasinstallaties en als gebruiker weet dat als geen ander. Daarom is het belangrijk om zaken te doen met een leverancier van appendages die gespecialiseerd is in gastechnologie en kennis heeft tot in elk detail. Die antwoord kan geven op alle specifieke vraagstukken.  

Gasinstallaties ontwerpen en samenstellen vereist specifieke informatie

Alle gasappendages in de installatie moeten uiterst betrouwbaar en perfect op elkaar afgestemd zijn. 

Om met u mee te denken stellen wij altijd een aantal specifieke vragen over:

 • De toepassing: medisch, food, metaalverwerking, speciale of technische gassen, brandstof etc.
 • De toepassingseisen:  drukbereik, flow, temperatuur 
 • De omstandigheden: in de productie omgeving, hoe wordt het productieproces aangestuurd, wie zijn de operators

U moet er ten aller tijden op kunnen vertrouwen dat uw gasinstallatie aan al uw vereiste specificaties, wensen en de wettelijke eisen voldoet. Dat is de reden dat wij goed inventariseren en doorvragen: 

 • Wat heeft u precies nodig
 • Welke gassen gaat u gebruiken
 • Welke toepassingen
 • Welke drukken
 • Welke flows 

Het gebruik van verkeerde materialen kan grote gevolgen hebben!

Wanneer er onvoldoende gevraagd wordt naar de toepassing, dan worden er heel snel fouten gemaakt. De kans is te groot dat er verkeerde gasappendages worden toegepast. Dit kan grote gevolgen hebben en veel schade opleveren. 

Iedere gasmenger, magneetventiel, drukregelaar en alle veiligheden moeten erop toegerust zijn om de juiste flow voor elkaar te krijgen. Als leverancier willen wij  weten wat de ingaande druk is en wat de uitgaande druk moet zijn. Welke stappen er tussen de bron en het gebruikspunt zitten en hoe de druk gereduceerd moet worden. Een te hoge of te lage druk kan gevolgen hebben voor het functioneren van uw apparatuur of installatie. En nog belangrijker: het beïnvloedt de kwaliteit van uw eindproduct in de food of van het proces in de procesindustrie.

Wanneer een verkeerde mengverhouding aan de MAP verpakking toegevoegd wordt, gaat dat ten koste van de houdbaarheid van de versproducten. Dit kan veel materiële- en imagoschade opleveren. 

Wanneer de gasmengverhouding bij een lasbedrijf niet goed is, dan is de lasnaad minder sterk dan met de juiste mengverhouding. Dit kan ernstige gevolgen hebben. De verkeerde mengverhouding komt vaak aan het licht tijdens de kwaliteitscontrole. Dit levert ernstige vertraging op in het productieproces. 

Gasappendages waar u jarenlang op kan vertrouwen

Wij leveren kwaliteit, het gaat immers om uw processen en om uw veiligheid. Daarom hebben wij onze processen van het eerste contact met een klant tot en met de aftersales service conform ISO 9001 met succes laten certificeren. Dit ISO 9001 certificaat geeft u de garantie dat wij uitsluitend gasappendages leveren die voldoen aan uw wensen en de (wettelijke) eisen voor uw toepassing. Het geeft u de garantie dat u op de beste service kunt rekenen. 

Om deze kwaliteit te kunnen leveren, hebben wij informatie van u nodig. Wij vragen u daarom hoe de installatie van A tot Z opgebouwd is. Alleen dan kunnen wij u optimaal adviseren en de gasappendages daar optimaal op afstemmen en aansluiten. Ons doel is om er, samen met u, voor te zorgen dat uw installatie een perfect werkend geheel wordt. 

Met het leveren van de juiste materialen houdt het niet op. Wij verkopen graag, maar het liefst verkopen wij appendages waardoor uw installatie minimaal 10 jaar feilloos draait. En gasmengers die, met behulp van jaarlijkse service, na 15 jaar nog steeds probleemloos functioneren. Dat is ons streven. Wij leggen de keus aan u voor. Het is aan u of u voor duurzame producten gaat of niet.

Gasappendages tot in het detail

Door te anticiperen, zorgen wij ervoor dat uw installatie in één keer, jarenlang voor de volle honderd procent perfect is. Daar vertrouwt u op.  Daarom zijn wij heel erg kritisch op de keuze van onze leveranciers:

 • Leveren zij inderdaad de kwaliteit die wij willen? 
 • Zijn de materialen robuust en stabiel?
 • Doen ze wat ze zeggen?
 • En nog beter gezegd: doen ze precies wat ze zeggen?

Voordat we met de leverancier zaken gaan doen, onderwerpen wij hen aan een strenge selectie . Wij bestuderen hun producten en hun processen en kijken naar de specs van hun producten. Pas als de producten aan al onze normen voldoen, willen wij met die leverancier samen gaan werken. Daarnaast blijven wij doorlopend de producten monitoren, zowel procesmatig als de fysieke productkwaliteit. 

Wij signaleren en grijpen direct in als wij merken dat een geïnstalleerd onderdeel toch niet optimaal functioneert. En ondernemen actie bij alle klanten waar desbetreffend onderdeel geleverd is. Wij staan ervoor dat alles wat wij leveren goed is. Dat het voldoet aan de eisen zoals ze bij ons bekend zijn. En als het niet goed is, dan lossen wij het op.

Het zijn juist de details die ervoor zorgen dat uw installatie kwalitatief optimaal functioneert. Iedere component an sich kan prima aan de gestelde eisen voldoen. Maar het gaat erom dat de som van alle onderdelen in de installatie daaraan voldoet. Aan het einde van de lijn moet u nog steeds de uitkomst krijgen die u wilt. 

Neem voor vragen over gasappendages contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag, zodat u voor de volle 100% op uw gasinstallatie kan vertrouwen. Linkedin icoon
Vond u dit interessant? Deel hem online!
Boutjes

Plan een gesprek


Graag nemen wij ruim de tijd om met u te sparren over welke oplossingen het beste passen bij uw onderneming.

Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij u kunnen overtuigen over onze expertise en dat wij u beste oplossingen kunnen aanbieden.

Advies aanvragen
PD Gas Technology
menu sluit
sluiten

Bel mij terug verzoek

Een moment geduld alstublieft...

Bel mij terug