De toekomst van foodproductie staat of valt met voedselveiligheid, zo helpen wij u daarbij…


De toekomst van foodproductie staat of valt met voedselveiligheid, zo helpen wij u daarbij…

Voedselveiligheid, ervoor zorgen dat uw producten de gestelde houdbaarheidsdatum halen, is essentieel om uw zorgvuldig opgebouwde reputatie te behouden. Uw reputatie zorgt er immers voor dat retailers uw producten graag in de schappen leggen en de consumenten uw producten vertrouwen. Wij leggen u graag persoonlijk uit hoe u ervoor kan zorgen dat uw MAP verpakkingsproces (Modified Atmosphere Packaging) loopt zoals dat moet verlopen. En dat bacteriegroei zo veel mogelijk geremd wordt. Bezoek ons daarom op één van de beurzen die onderaan deze pagina staan. Stel uw vragen aan onze deskundige adviseurs en zie hoe effectief gasmengers, analyzers en lekdetectie apparaten zijn. Immers: ‘zien is geloven’.

Bekijk deze video over MAP verpakken en voedselveiligheid

In deze video wordt helder uitgelegd hoe het gebruik van bepaalde gassen ervoor zorgt dat voedsel langer houdbaar is. 

Bekijk hier de uitgebreide video waar dieper ingegaan wordt op het MAP verpakkingsproces en de toegepaste gassen.  

Is uw gasmenger te vertrouwen?

Met het juiste gasmengsel zijn uw producten zo lang mogelijk houdbaar, doordat het de bacteriegroei zo ver mogelijk tegenhoudt. Daarom moet u ervan op aan kunnen dat het gasmengsel dat toegevoegd wordt aan uw MAP verpakkingen, daadwerkelijk de juiste mengverhouding heeft. Dat vergt betrouwbare mengapparatuur en een deskundige leverancier met jarenlange ervaring. 

Meten is weten!

Juist omdat het toevoegen van de juiste mengverhouding essentieel is voor de houdbaarheid van uw producten, is het belangrijk om dit proces te monitoren. Met behulp van professionele gas analyzers kunt u testen of de hoeveelheid en de mengverhouding van de toegevoegde gassen in orde is. Dit kan zowel in- als offline. 

Wanneer u de MAP verpakkingen NIET test, dan loopt u kans dat grote ladingen van uw producten retour worden gestuurd, waardoor u een (flinke) productieachterstand op kan lopen. Maar dat is niet het enige. Het kan ervoor zorgen dat uw klanten én de consumenten het vertrouwen in uw producten verliezen! Dat betekent dat u op zoek moet gaan naar een nieuwe afzetmarkt. Dit is eenvoudig te voorkomen door de gassen in uw MAP-verpakkingen te controleren. Laat u informeren naar de mogelijkheden. Voorkom problemen en ernstige materiële- en imagoschade. 

Waarom is lekdetectie essentieel bij MAP verpakken?

Tijdens het verpakkingsproces kan er altijd ergens iets mis gaan. Zelfs een minuscuul lek in de MAP verpakking, kan de houdbaarheid van uw producten enorm verkorten. De lektest is een belangrijk en eenvoudig controlemiddel om te voorkomen dat uw producten op transport gaan, terwijl de verpakkingen niet luchtdicht gesloten zijn. Door middel van (steekproefsgewijs) uitgevoerde lektesten is snel en nauwkeurig vast te stellen of de verpakkingen volledig gesloten zijn. Zelfs het allerkleinste gaatje wordt gevonden, zodat u direct op zoek kan gaan naar de oorzaak. Wij laten u graag zien hoe snel en eenvoudig zo’n lektest uitgevoerd wordt. 

Waardevolle informatie voor foodproducenten

Bezoek ons op de beurs om een gerichte demonstratie te krijgen van apparatuur die waardevol is voor uw MAP verpakkingsproces. Stel uw vragen aan onze deskundige adviseurs en ontdek het verschil tussen diverse uitvoeringen. Lees voor meer informatie het blog over MAP verpakkingen, en neem voor vragen direct contact met ons op via: 024-6489380. 

Wij spreken u graag op:

•    Empack Gorinchem 5-6-7 april - Stand F123 

•    Food Technology Den Bosch op 13-14 april - Stand 99

•    Empack Gent op 14-15 september - Stand 2115Linkedin icoon
Vond u dit interessant? Deel hem online!
Boutjes

Plan een gesprek


Graag nemen wij ruim de tijd om met u te sparren over welke oplossingen het beste passen bij uw onderneming.

Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij u kunnen overtuigen over onze expertise en dat wij u beste oplossingen kunnen aanbieden.

Advies aanvragen
PD Gas Technology
menu sluit
sluiten

Bel mij terug verzoek

Een moment geduld alstublieft...

Bel mij terug