Lektest: eenvoudige controle, uw verpakkingen lekvrij op transport


Lektest: eenvoudige controle, uw verpakkingen lekvrij op transport

Wij bemerken een toenemende vraag naar lektestapparatuur. Dat komt doordat er steeds strengere eisen gesteld worden aan levensmiddelen, onder andere aan de houdbaarheid. Zelfs een minuscuul lek in de M.A.P. verpakking (Modified Atmosphere Packaging), kan de houdbaarheid echter enorm verkorten. 

Wanneer blijkt dat versproducten in een lading bedorven zijn doordat de verpakkingen lek zijn, dan wordt de gehele lading retour gestuurd. Dit kan betekenen dat winkelschappen leeg komen te staan. Dit is schadelijk voor de winkelier én voor u als producent. De lektest is een belangrijk controlemiddel om te voorkomen dat producten op transport gaan waarvan de verpakking niet luchtdicht gesloten zijn. 


5 redenen om een lektest uit te voeren

Er zijn diverse redenen om (steekproefsgewijs) een lektest uit te voeren:

  1. Het is een snelle, nauwkeurige en eenvoudig uit te voeren test
  2. Zelfs een minuscuul klein lek wordt gevonden
  3. Wanneer er lekkages gevonden worden, dan kan direct  naar de oorzaak gezocht worden
  4. Het kan retourzendingen voorkomen
  5. Het kan uw klanten tevreden houden

De doorontwikkeling van lektestapparatuur

De lektestapparatuur wordt continue verbeterd, om zo nóg beter aan te sluiten bij uw wensen. Zoals de apparatuur waarmee u steekproefsgewijs uw verpakkingen kan testen: de Leakmaster Pro.

De meest opvallende verbetering is het gebruik van perslucht om een vacuüm te genereren. Voorheen werd er een vacuümpomp gebruikt, waardoor het testen van verpakkingen met vrij veel geluid gepaard ging. Door perslucht te gebruiken is de lektester stiller geworden. Om het vacuüm op te wekken, wordt het extreem onderhoudsarme en duurzame Venturi mondstuk gebruikt. Deze aanpassing zorgt er tevens voor dat de Leakmaster Pro 2 prijstechnisch een interessante lektester is. 

Hoe verloopt het lektest proces?

De vernieuwde lektester is compact, zodat deze niet onnodig veel ruimte inneemt. De kwaliteit medewerker neemt steekproefsgewijs enkele verpakkingen uit de productielijn, plaatst een verpakking in de Leakmaster Pro 2 en sluit de klep. Door middel van een eenvoudig te bedienen Touchscreen wordt de lektester in werking gezet en de ruimte wordt vacuüm getrokken. 

De LED verlichting kleurt blauw tijdens de meting. Uiterst gevoelige CO2 sensoren detecteren binnen enkele seconden of er gas uit de verpakking ontsnapt, of dat de verpakking lekdicht is. Wanneer er een (minuscuul) lek aanwezig is, dan is dit direct zichtbaar doordat de LED verlichting rood kleurt. Wanneer de verpakking lekdicht is, dan kleurt de LED verlichting groen. De meetgegevens worden automatisch digitaal opgeslagen, waarna de goedgekeurde verpakkingen klaargemaakt kunnen worden voor verzending. Dit is een snelle en betrouwbare manier om de verpakking van uw versproducten steekproefsgewijs te testen. 

Wilt u meer weten over het belang van lektesten en betrouwbare lektestapparatuur? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.


Linkedin icoon
Vond u dit interessant? Deel hem online!
Boutjes

Plan een gesprek


Graag nemen wij ruim de tijd om met u te sparren over welke oplossingen het beste passen bij uw onderneming.

Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij u kunnen overtuigen over onze expertise en dat wij u beste oplossingen kunnen aanbieden.

Advies aanvragen
PD Gas Technology
menu sluit
sluiten

Bel mij terug verzoek

Een moment geduld alstublieft...

Bel mij terug