Een Handelsonderneming voor gasappendages, dat is toch gewoon ‘dozen schuiven en zakkenvullen’?


Een Handelsonderneming voor gasappendages, dat is toch gewoon ‘dozen schuiven en zakkenvullen’?

De naam ‘Handelsonderneming’, ook wel groothandel genoemd, heeft voor velen de associatie met dozen schuiven en zakken vullen, vandaar dat wij deze naam in dit blog nader toelichten. 

Een Handelsonderneming is de schakel tussen producent en consument. Technische Handelsondernemingen doen niet aan dozen schuiven. Die ondernemingen hebben specifieke technische kennis in huis op een bepaald gebied, zoals wij gespecialiseerd zijn in gasappendages voor medische-, industriële-, speciale-, laboratoria- en foodgassen. 


Deze kennis zetten wij in om ervoor te zorgen dat onze klanten de juiste producten bestellen. Dat wil zeggen:

  • de juiste maat
  • het juiste materiaal
  • de juiste capaciteit
  • de juiste hoeveelheid
  • en de juiste uitvoering

Desgewenst assembleren wij de gasappendages, zodat ze plug and play geïnstalleerd kunnen worden. In plaats van dozen schuiven, verkopen wij techniek, oplossingen, veiligheid en denken wij mee.

Advies inwinnen bij specialisten, zoals voor gasappendages

In de praktijk werkt het als volgt: de engineer in een foodproducerend bedrijf krijgt bijvoorbeeld de opdracht om ervoor te zorgen dat er een nieuwe productielijn komt. Dat vergt veel uitzoekwerk en kennis van veel specifieke onderwerpen. Er ligt een grote druk op deze engineer, want de productielijn bestaat uit heel veel verschillende compartimenten die optimaal moeten gaan samenwerken. Dan is het super waardevol als je leveranciers kan bellen en de situatie kan bespreken. 

Wanneer wij gebeld worden voor gasappendages, beginnen wij met het ondersteunen van de probleemverheldering. Wat is precies het probleem waar een oplossing voor moet komen? Wij hebben kennis van en ervaring met de techniek van de sectoren die industriële gassen toepassen en kunnen met deze kennis goed doorvragen om een probleem inzichtelijk te maken. Hierdoor kan het product geleverd worden dat daadwerkelijk de beste oplossing is. 

Complete gasappendage projecten droppen

Nu is het niet de bedoeling dat wij complete gasappendage projecten gaan doen en bestekken doorjakkeren. Binnen onze klantenkring hebben wij gespecialiseerde installateurs die on-site projecten opnemen, calculeren en realiseren. Wij willen deze installateurs niet in de weg lopen en vullen hen daar waar nodig aan met het juiste advies.

Als voorbeeld wil ik hier aanhalen dat als een klant een gasmenger wil integreren in zijn proces, wij voor de gasmenger het advies geven hoe deze juist opgebouwd moet worden en wat erbij nodig is. Echter de gasverzorging naar de menger toe wordt door een gespecialiseerde installateur gedaan.

Weten dat het goed gebeurt

Iedereen die dit soort opdrachten uitvoert, weet hoe belangrijk elke keus is. Hoe makkelijk er iets fout gaat en hoe veel waardering het oplevert wanneer alles goed verloopt. Daarom is het waardevol om te weten dat u, als u zo’n klus op uw bord krijgt, bij Handelsonderneming PD terecht kan voor de gasappendages. En dan weet dat dat gedeelte van de opdracht in ieder geval goed gebeurt. Dat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. 

De brugfunctie van een groothandel: klankbord en verbeteraar

Wij merken dat klanten het waarderen dat wij hen adviseren. Wanneer wij een gevraagd product niet hebben, denken wij mee over een alternatief. Aan de andere kant denken wij dan meteen: “Is dit een gat in ons assortiment?” “Moeten wij dat product toe gaan voegen?” 

Doordat wij direct met de eindgebruikers communiceren, kunnen wij verbeterpunten en trends direct terugkoppelen naar de producent. Wij fungeren als waardevolle informatiebron en als klankbord voor producenten, zodat zij hun producten zo goed mogelijk op de vraag van de eindgebruiker af kunnen stemmen. Dit komt de ontwikkeling van gasappendages ten goede, waardoor de producten nóg beter afgestemd worden op de vraag van de gebruiker. Hiermee is het een win- win- win situatie. 

De werkwijze van Handelsonderneming PD:

Wij vinden ons vak een uitdaging en denken na over wat we doen. Opmerkingen en klachten gebruiken wij als hefboom voor verbeteringen en uitdagingen stimuleren onze ambities voor een krachtiger en betere dienstverlening. Wij bieden: kennis, gemak en zekerheid.

Neem contact met ons op wanneer u advies nodig heeft op het gebied van gasappendages, wij helpen u graag. Linkedin icoon
Vond u dit interessant? Deel hem online!
Boutjes

Plan een gesprek


Graag nemen wij ruim de tijd om met u te sparren over welke oplossingen het beste passen bij uw onderneming.

Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij u kunnen overtuigen over onze expertise en dat wij u beste oplossingen kunnen aanbieden.

Advies aanvragen
PD Gas Technology
menu sluit
sluiten

Bel mij terug verzoek

Een moment geduld alstublieft...

Bel mij terug